Olle Ilmar Jaama sai suusaorienteerumise noorte EMil 10. koha

Olle Ilmar Jaama sai suusaorienteerumise noorte EMil 10. koha

Suusaorienteerumise noorte Euroopa MVtel Bulgaarias oli meie noormeestest täna jälle kiireim Olle Ilmar Jaama.
“Läksin võistlusele peale hea tundega. Eesmärk oli sõita sama hästi kui eile. Rada meeldis ja sai palju otse lõigata. Andsin endast kõik ja sõiduga jään väga rahule,” kommenteeris noormees oma tänast sõitu. Võistkonnakaaslased Ragnar ja Sander platseerusid protokollis otse tema selja taha, mis koondise treeneri Raul Kudre hinnangul annab kindlust, et meil on M17 klassi teates välja panna väga konkurentsivõimeline võistkond.

Väljavõte tulemustest:
Euroopa noorte MV
M17 4,8/6,6km 13KP 170m tõusu
1. Akseli Virtanen FIN 21:00
2. Samuli Peltola FIN 21:09 +00:09
3. Ivan Tokarev RUS 21:18 +00:18
10. Olle Ilmar Jaama 24:18 +03:18
11. Ragnar Rooba 24:33 +03:33
12. Sander Pritsik 24:38 +03:38

Koondise treener Raul Kudre: “öised külmakraadid muutsid lumekihi kandvaks ja seetõttu kasutati võistlusel palju otsesõitmist. See omakorda tegi poolalagedal alal orienteerumise keerukamaks. Vead olid kerged tulema.
Järjekordse hea sõidu tegi Olle Ilmar Jaama, kes sai 10. koha, ning ka Ragnar Rooba ning Sander Pritsik sõitsid kenasti.”

N17 klassis jagasid medalid Å veitsi, Venemaa ja Soome esindajad. Raul Kudre selgitusel eksis meie koondislane Mari Linnus raja alguses, kuid raja teine pool sujus tal hästi.
N17 3,9/4,6km 10KP 105m
1. Alina Niggli SUI 18:21
2. Zoya Chernykh RUS 18:50 +00:29
3. Maria Hoskari FIN 19:01 +00:40
20. Mari Linnus EST 24:27 +06:06

Juunioride MMi arvestuses said meie esinumbrid Epp ja Kaarel võrreldes sprindiga veidi tagasihoidlikumad kohad, kuid arvestades tugevat konkurentsi, tegid nad mõlemad täitsa korralikud sooritused.

JWSOC
M20 6,1/8,8km 15KP 180m
1. Jorgen Baklid NOR 21:32
2. Henning Sjokvist SWE 23:18 +01:46
3. Nicola Mueller SUI 23:56 +02:24
20. Kaarel Vesilind EST 26:48 +05:16

W20 4,8/6,6km 14KP 170m
1. Marina Vyatkina RUS 23:06
2. Veronika Kalinina RUS 24:01 +00:55
3. Marlin Haavengen NOR 24:35 +01:29
17. Epp Paalberg EST 27:30 +04:24
33. Kaisa Rooba EST 33:09 +10:03

Homme on võistlustel puhkepäev ja seejärel on kavas veel kaks distantsi: tavarada ja teade.

Maret Vaher