Juunioride MMil sai Epp Paalberg 10. ja Kaarel Vesilind 11.koha

Juunioride MMil sai Epp Paalberg 10. ja Kaarel Vesilind 11.koha

Bulgaarias Starina suusakeskuses selgitati suusaorienteerumise juunioride MMi ja Euroopa noorte MV arvestuses sprindivõistluse kiireimad.

Väga korraliku sõidu tegi juunioride MMil Rakvere tüdruk Epp Paalberg, kes saavutas 3,5km rajal 44 võistleja konkurentsis 10. koha, kaotust võitjale Liisa Nelosele Soomest kogunes 3.17.

Väljavõte protokollist:
W20
Rada: 3,5 km 8KP, 105m tõusu;
1. Liisa Nenonen FIN 18:51
2. Marina Vyatkina RUS 19:03 +00:12
3. Siiri Saalo FIN 19:56 +01:05
10. Epp Paalberg EST 22:08 +03:17
34. Kaisa Rooba EST 28:22 +09:31

Epp Paalberg kinnitas finišis, et oli valmis raskeks võistluseks ning suutis rajal maksimaalselt pingutada, nii et jäi selle poolega rahule. Enda hinnangul on tal arenemisruumi suuskade valitsemise oskuses. “Kukkusin rajal kaks korda ja kaotasin aega. Samas olen 10. koha üle väga õnnelik,” selgitas ta. “Aitäh määrdemeestele, kes tegid meile kiired suusad!”

Meesjuunioride arvestuses sõitis väga südilt meie ainus esindaja selles klassis, Kaarel Vesilind, kes 52 noormehe konkurentsis sai väga kõrge 11. koha.

M20
1. Igor Linkevich RUS 16:59
2. Aapo Viippola FIN 17:23 +00:24
3. Robin Salen SWE 17:28 +00:29
11. Kaarel Vesilind EST 19:14 +02:15

Kaarel Vesilind: “Ilm oli soe. Lund sadas. Rada oli karm, aga tehniliselt lihtne. Viga eriti ei teinud, paar koperdamist oli (ca 10 sekundit). Põhiline kaotus kogunes raja esimese poolega, kui sõitsin üksi. Pärast seda, kui raja keskel sai 2 minutit hiljem startinud venelane mu kätte, lükkasin teise käigu sisse ja sõitsin ise tal eest ära. Raja teises pooles ma võitjale oluliselt juurde ei kaotanud.”

Euroopa noorte SO MV (EYSOC)
M17 2,42/3,17km 10KP 90m;
33 võistlejat
1. Artemiy Dorma RUS 13:42
2. Danila Bykov RUS 14:05 +00:23
3. Matias Maijala FIN 14:16 +00:34
14. Olle Ilmar Jaama EST 17:11 +03:29
19. Ragnar Rooba EST 18:51 +05:09
– Sander Pritsik EST tühist. (märge ühest KPst puudu)

W17 2,24/2,84km 8KP 80m;
33 võistlejat

1. Zoya Chernykh RUS 14:13
2. Olesia Riazanova RUS 14:26 +00:13
3. Alina Niggli SUI 14:31 +00:18
17. Mari Linnus EST 19:06 +04:53

Koondise treener Raul Kudre rõõmustas meie noorte tänaste tulemuste üle. Eraldi kiitis ta juunioreid, kes tegid tema hinnangul väga korralikud sõidud, kuid koondise suurim üllataja oli Rauli sõnul 13-aastane Olle Ilmar Jaama, kes endast 4 aastat vanematega konkureerides saavutas meie poistest M17 klassis kõrgeima, 14. koha. Sealjuures on ta raja viimase veerandi sõitnud liidritega üpris võrdselt.
Ragnar Rooba omakorda oli raja teises pooles Jaamast küll 30 sekundit kiirem, kuid suurem viga alguses jättis ta lõpuprotokollis noorest võistkonnakaaslasest tahapoole. Sander Pritsiku vaheajad olid lausa 40 sekundit Jaamast paremad ning ta sõitis 12. koha konkurentsis, kuid märke puudumine ühest KPst põhjustas Pritsiku tulemuse tühistamise.

Homme on kõigis klassides kavas lühirada.

Maret Vaher